Forår
STENBIDERROGN

STENBIDERROGN

Til 4 personer

INGREDIENSER

  • 200 g renset stenbiderrogn

  • 1 rødløg

  • 4 gode skiver toastbrød/formbrød fra bageren

  • 25 g. rigtig smør

  • Friske krydderurter til pynt (kørvel, purløg eller karse)

  • RYGEOSTCREME:

  • 200 g rygeost

  • 1 dl creme fraiche 18 %

  • 1/2 økologisk citron, saft og skal

  • Flagesalt

  • Sort peber

Fremgangsmåde

 

Rygeostcremen:
Kom rygeost, creme fraiche, to spiseskefulde citronsaft, en spiseskefuld fintrevet citronskal, salt og peber i en foodprocessor. Kør til det er helt glat og cremet. Juster konsistensen med ekstra creme fraiche til den er perfekt.

Toast:
Steg toastbrødet på begge sider på en pande i smør. De skal være gyldne og sprøde. Læg dem over på et stykke køkkenrulle. Skær dem til trekanter og anret med rygeostcreme, rogn, finthakket rødløg og urter som på billedet.

3. januar 2024 - 15:17