Forår
STENBIDERROGN

STENBIDERROGN

Til 4 personer

INGREDIENSER

  • 200 g stenbiderrogn

  • 6 store jordskokker

  • 3 dl sødmælk

  • Citronsaft

  • 60 g smør

  • Salt og peber

  • 2-3 dl. olie (velegnet til friture)

  • 2 spsk. finthakkede

  • ristede hasselnødder

  • Purløg til pynt

Fremgangsmåde

 

Skræl jordskokkerne og udvand dem natten over i koldt vand med et par skiver citron. Skær de fem af dem i små tern og kog dem forsigtigt i mælk til de er møre. Dup dem helt tørre og rene. Smelt smørret i en gryde og lad det brune. Tag det af blusset, når det skummer og dufter af hasselnødder.
Blend de kogte jordskokker med det brunede smør og smag til med salt, peber og en anelse citronsaft. Lad puréen køle ned til stuetemperatur.
Skær i mellemtiden den sidste jordskok i tynde skiver på mandolinjern eller med en kartoffelskræller. Frituresteg skriverne i moderat varm olie til de er lysebrune. Lad dem dryppe af på køkkenrulle og salt dem forsigtigt.
Anret puréen i bunden af fire små skåle. Drys med hasselnødder og fordel stenbiderrognen på toppen. Pynt med jordskokkechips og purløg.

3. januar 2024 - 15:17