TAPAS
Til 4 personer
INGREDIENSER
-
Stenbiderrogn (100 g pr. person)
-
Creme fraiche 38%
-
1 avokado
-
1 knivspids Piment d'Espelette
-
1 tsk. mandelolie
-
Dild og persille til pynt
-
SALTE KÆRNEMÆLKSVAFLER
-
350 g hvedemel
-
1 tsk. natron
-
5 g salt
-
4 æg
-
4 dl. kærnemælk
-
50 g smeltet smør
FREMGANGSMÅDE
Til kærnemælksvaflerne sigtes mel, natron og salt ned i en skål. Pisk æggene sammen og rør dem i. Tilsæt herefter kærnemælken lidt ad gangen. Rør kun indtil ingredienserne lige netop er blandet. Der må gerne være små klumper. Vend til sidst det smeltede smør i dejen.
Varm et belgisk vaffeljern op og pensl det med en anelse smør. Bag vaflerne til de er faste og gyldne. Lad dem køle af et par minutter inden servering. Skær vaflerne ud i mundrette stykker og læg et par små skefulde creme fraiche på hver sammen med stenbiderrogn. Pynt med dild.
På nogle dekorative skeer anrettes stenbiderrognen. Skær et stykke avokado og læg sammen med. Dryp en lille smule mandelolie over og pynt med persille. Server en lille dyb tallerken med lidt ekstra af de dejlige stenbiderrogn.