GRILLET GULDBARS/DORADE
Til 4 personer
INGREDIENSER
-
4 guldbras
-
2 spsk. olivenolie
-
1 usprøjtet citron
-
Lidt friske krydderurter f.eks. salvie, oregano, rosmarin eller timian
-
Flagesalt
-
Friskkværnet sort peber
-
SALATEN:
-
300 g solmodne tomater
-
1 agurk
-
1 peberfrugt
-
1 rødløg
-
150 g fetaost
-
1 håndfuld oliven
-
3 spsk. olivenolie
-
2 spsk. eddike f.eks. æbleeddike
-
1 tsk. honning
-
1 tsk. sennep
-
1 lille bundt frisk oregano
-
1 nip salt
Fremgangsmåde
Fisken
Rids skindet på fisken med en skarp kniv. Gnid først fiskene med olivenolie og så med salt og peber. Riv lidt citronskal henover – den må gerne gnides ned i ridserne. Læg halve citronskiver og krydderurter i skindridserne og læg fiskene på. en varm grill. Grill 5-7 minutter på hver side.
Salaten
Halver tomaterne og kom dem i en stor skål. Halver agurken på langs og skrab kernerne i midten ud med en teske. Skær agurken i skiver og peberfrugt i strimler. Snit rødløg tyndt. Kom alle grøntsagerne i skålen sammen med oregano, feta i mindre brud og oliven. Rør olie, eddike, honning, sennep og salt sammen til en dressing. Vend den i salaten