Jul/nytår/påske

Jul/nytår/påske
BLINIS

BLINIS

INGREDIENSER

  • 2 dl mælk (stuetempereret)

  • 20 g gær

  • 100 g boghvedemel

  • 50 g hvedemel

  • 1 æg

  • ½ tsk. salt

  • 1 spsk. smør

Fremgangsmåde


Kom mælk i en skål og rør gær ud heri. Pisk derefter boghvedemel, hvedemel, salt og æggeblomme i dejen. Sæt æggehviden til side til senere. Lad dejen hæve tildækket på køkkenbordet i 1 time. Pisk æggehviden stiv og vend den forsigtigt i dejen.

Smelt smør på en pande og kom små klatter dej på med en spiseske. Steg blinis gyldne på begge sider.
Anret de lune blinis med den rogn du elsker allermest – caviar, lakserogn eller løjrom samt med de klassiske garniture såsom cremefraiche, rødløg og dild.

22. november 2024 - 13:58