CAVIAR
Til 4 personer
INGREDIENSER
-
50 g caviar
-
KAMMUSLINGETATAR:
-
4-6 store kammuslinger
-
1 fennikel
-
1 lime
-
1 spsk. hvidvinseddike
-
1 tsk. olivenolie
-
Salt
-
Peber
-
ÆRTEPURÉ:
-
150 g ærter
-
1 spsk. olivenolie
-
1 spsk. creme fraiche 38%
-
1 spsk. citronsaf
Fremgangsmåde
Ærtepuré
Kog ærterne op i letsaltet vand. Sigt vandet fra, men gem det til puréen.
Blend ærter med lidt af kogevandet til en tæt puré. Tilsæt creme fraiche samt olivenolie og blend igennem.
Smag til med salt og citronsaft.
Hvis puréen er for tæt, kan der tilsættes lidt ekstra creme fraiche eller lidt mere af kogevandet. Ærtepuréen skal derefter på køl indtil servering. Tag den gerne ud af køleskabet i god tid, så den ikke er helt kold ved servering.
Kammuslingetatar
Kammuslingerne vendes på en brandvarm pande med olie i ca. 10 sekunder. Herefter skal de køle af, inden de hakkes i helt små fine tern.
Massen blandes med eddike og olivenolie. Fennikel rives fint og vendes derefter i muslingemassen sammen med lidt limesaft. Det hele smages til med salt og peber.
Tataren skal helst trække minimum 30 minutter i køleskab.
Anretning
Anret enten i en cylinderform eller en tom kaviar dåse. Først anrettes kammuslingtataren som bund hvorefter ærtepuréen skal være mellemlag. Til sidst toppes med kaviar.