CEVICHE AF KAMMUSLING
INGREDIENSER
-
8 store kammusliner
-
1 citron
-
1 lime
-
50 g oscietra caviar
-
Spiselige blomster til pynt
-
Romanescocreme
-
500 g røde peberfrugter
-
½ citron
-
1 tsk. salt
-
2 fed hvidløg
-
3 spsk. olivenolie
-
60 g mandler
-
½ tsk. friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Skyl peberfrugterne (de skal forblive hele). Læg dem på en bageplade og bag dem i ovnen ved 230°C varmluft i ca. 10-12 minutter eller til de er sorte på den ene side. Vend dem og bag videre i 10-12 minutter. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle helt af.
Fjern stilke og kerner fra de afkølede peberfrugter. De er så møre, at skindet kan 'smuttes' af. Bland peberfrugterne med hvidløg og mandler. Hæld olivenolie og saften af en halv citron i. Tilsæt salt og peber. Blend det grundigt med en stavblender eller i en blender. Juster eventuelt konsistensen med mandler eller olivenolie. Smag til med salt og peber.
Skær de rå kammuslinger ud i tynde skiver og pres saften af lime og citron ud over. Lad dem marinerede i 2-3 minutter før servering.
Anret kammuslingerne taglagt med små dutter af romanescocremen. Top med caviar og spiselige blomster.