Jul/nytår/påske

Jul/nytår/påske
DAMPET TORSK

DAMPET TORSK

INGREDIENSER

  • 400 g torskefilet

  • SAUCE NAGE:

  • 1 gulerod

  • 20 perleløg

  • 3 dl hvidvin

  • 1 tsk. peberkorn

  • 1 tsk. korianderfrø

  • 200 g koldt smør i tern

  • Salt

  • Citronsaft

  • 2 tomater

  • ½ squash

  • 4 kviste kørvel

  • Grøn olie

Fremgangsmåde

 

Sauce nage

Klargør grøntsagerne. Skær den skrællede gulerod i tynde skiver og halver perleløgene. Kom begge dele i en gryde med hvidvin. Tilsæt peberkorn og korianderfrø i en tepose/kaffefilter. Kog ved medium varme til urterne næsten er møre. Tag grøntsager og krydderier op. Reducér hvidvinen til en tredjedel. Kom smør i tern i gryden lidt efter lidt under omrøring til cremet konsistens. Smag til med salt og lidt citronsaft.

Skær tomaterne i små tern og udstik kugler af squash med et persienne-jern. Skær fisken i portionsstørrelser og krydr godt med salt. Damp fileterne og squashkuglerne i 4-5 minutter ved svag varme.

Anret sauce nage i bunden af tallerknerne sammen med gulerodsskiverne, tomater og squash. Læg et stykke torsk henover. Pynt med kørvel samt lidt grøn olie.

20. november 2024 - 11:19