DAMPET TORSK
INGREDIENSER
-
400 g torskefilet
-
SAUCE NAGE:
-
1 gulerod
-
20 perleløg
-
3 dl hvidvin
-
1 tsk. peberkorn
-
1 tsk. korianderfrø
-
200 g koldt smør i tern
-
Salt
-
Citronsaft
-
2 tomater
-
½ squash
-
4 kviste kørvel
-
Grøn olie
Fremgangsmåde
Sauce nage
Klargør grøntsagerne. Skær den skrællede gulerod i tynde skiver og halver perleløgene. Kom begge dele i en gryde med hvidvin. Tilsæt peberkorn og korianderfrø i en tepose/kaffefilter. Kog ved medium varme til urterne næsten er møre. Tag grøntsager og krydderier op. Reducér hvidvinen til en tredjedel. Kom smør i tern i gryden lidt efter lidt under omrøring til cremet konsistens. Smag til med salt og lidt citronsaft.
Skær tomaterne i små tern og udstik kugler af squash med et persienne-jern. Skær fisken i portionsstørrelser og krydr godt med salt. Damp fileterne og squashkuglerne i 4-5 minutter ved svag varme.
Anret sauce nage i bunden af tallerknerne sammen med gulerodsskiverne, tomater og squash. Læg et stykke torsk henover. Pynt med kørvel samt lidt grøn olie.