Jul/nytår/påske

Jul/nytår/påske
FYLDT CHOKOLADEKUGLE

FYLDT CHOKOLADEKUGLE

Til 4 personer

INGREDIENSER

  • 4 chokoladeskaller

  • 300 g solbær

  • 200 g rørsukker

  • 1 vaniljestang

  • 6 blade husblas

  • ½ l piskefløde

  • 1 l passionsfrugtsorbet

  • 1 lille flaske hindbærcoulis

  • 250 g friske bær (hindbær, brombær ogsolbær)

  • Små marengs

  • Spiselige blomster

Fremgangsmåde


Udblød husblas i en skål med kold vand. Kom solbær, rørsukker og vaniljestang i en gryde og kog indtil det ligner marmelade, ca. 8-10 minutter ved jævn varme. Kom den udblødte husblas i gryden til solbærmarmeladen – rør det godt sammen og kom det efterfølgende i en skål så det kan afkøle en smule (endelig ikke for koldt så stivner det). Pisk fløden til skum og vend halvdelen af det i solbærmarmeladen. Rør det jævnt – og vend herefter resten af flødeskummen i solbærcremen. Fyld den derefter i chokoladeskallerne og sæt på køl. Tø passionsfrugtsorbet en smule op, så den er til at arbejde med. Fyld den i nogle dekorative forme og sæt dem på frys. Anret de fyldte chokoladeskaller og passionsfrugtsorbeten på tallerkenen. Fordel hindbærcoulis omkring og pynt med friske bær, spiselige blomster og små marengs.

22. november 2024 - 12:40