FYLDT CHOKOLADEKUGLE
Til 4 personer
INGREDIENSER
-
4 chokoladeskaller
-
300 g solbær
-
200 g rørsukker
-
1 vaniljestang
-
6 blade husblas
-
½ l piskefløde
-
1 l passionsfrugtsorbet
-
1 lille flaske hindbærcoulis
-
250 g friske bær (hindbær, brombær ogsolbær)
-
Små marengs
-
Spiselige blomster
Fremgangsmåde
Udblød husblas i en skål med kold vand. Kom solbær, rørsukker og vaniljestang i en gryde og kog indtil det ligner marmelade, ca. 8-10 minutter ved jævn varme. Kom den udblødte husblas i gryden til solbærmarmeladen – rør det godt sammen og kom det efterfølgende i en skål så det kan afkøle en smule (endelig ikke for koldt så stivner det). Pisk fløden til skum og vend halvdelen af det i solbærmarmeladen. Rør det jævnt – og vend herefter resten af flødeskummen i solbærcremen. Fyld den derefter i chokoladeskallerne og sæt på køl. Tø passionsfrugtsorbet en smule op, så den er til at arbejde med. Fyld den i nogle dekorative forme og sæt dem på frys. Anret de fyldte chokoladeskaller og passionsfrugtsorbeten på tallerkenen. Fordel hindbærcoulis omkring og pynt med friske bær, spiselige blomster og små marengs.