Jul/nytår/påske

Jul/nytår/påske
POCHERET TORSK

POCHERET TORSK

Til 4 personer

INGREDIENSER

  • 400 g torskefilet

  • ½ l piskefløde

  • 1 bdt. dild

  • 2 citroner

  • 1 tomat

  • 50 g citronperler

  • 2 squash (grøn og gul)

  • Olivenolie til stegning

  • Salt og peber

  • Brøndkarse til pynt

Fremgangsmåde


Skær tomaten i både og fjern kernerne. Skær dernæst i små tern. Skær squash i strimler og lynsteg dem på en varm pande i lidt olivenolie. Krydr med salt og peber. Kog piskefløden op i en gryde og pres saften fra citronerne ned i den kogende piskefløde.
Tag gryden af når der kommer store bobler og saucen bliver tykkere. Smag til med salt og peber og tilsæt masser af hakket dild. Torskefileten skæres ud i fire ens stykker og pocheres – de skal ligge lige under kogepunktet i ca. 8 minutter.
Anret de lynstegte squash i midten af tallerkenen.
Placer den pocherede torsk ovenpå og hæld saucen omkring.
Pynt med tomatconcassé, citronperler samt brøndkarse.

22. november 2024 - 12:37