GRATINEREDE JOMFRUHUMMERE
INGREDIENSER
-
16 jomfruhummere
-
2 spsk. blødt smør
-
1 fed hvidløg
-
2 spsk. friskhakket persille
-
1 citron
Fremgangsmåde
Klargør jomfruhummerne. Rør blødt smør sammen med finthakket hvidløg og friskhakket persille. Gem eventuelt lidt persille til pynt. Fordel hvidløgssmørret i jomfruhummerne - enten ved at fylde det i halerne (hvis kun halerne er rengjorte) eller ved at smøre det ud over hele jomfruhummeren (hvis de er halveret). Gratiner jomfruhummerne i ovnen ved 200°C (alm. ovn) i 8-10 minutter til kødet bliver hvidt, og smørret er smeltet. Gratineringstiden afhænger lidt af størrelsen på jomfruhummerne, og hvorvidt de er halveret. Dryp citronsaft over hummerne. Drys eventuelt med lidt hakket persille og server med godt brød og en grøn salat.
Tip til klargøring af jomfruhummere
Der er 3 muligheder:
1. Vrid hovedet af og klip forsigtigt jomfruhummerens skal op i ryggen med en saks og pil den sorte tarmstreng ud.
2. Lad hovedet sidde på men klip forsigtigt med en saks hen over det naturlige led mod halen og rundt langs kødet, så det bliver frit. Fjern den sorte tarmstreng. (denne metoder er brugt i opskriften)
3. Halver jomfruhummeren på langs fra hoved til hale ved at lægge den på ryggen og skære næsten helt igennem (de skal stadig hænge sammen). Herefter de åbnes som en sommerfugl. Fjern den sorte tarmstreng og mavesækken (lille mørk plamage bag øjet).