Jul/nytår/påske

Jul/nytår/påske
GRATINERET HUMMER THERMIDOR

GRATINERET HUMMER THERMIDOR

INGREDIENSER

  • 2 hummere (ikke for store)

  • 100 g smør

  • 1 skalotteløg

  • 2 dl tør hvidvin

  • 1 dl fiskefond

  • 75 g revet gruyere

  • 50 g revet parmesan

  • 2 spsk. finthakket persille

  • 1 tsk. dijonsennep

  • Salt og peber

  • Bechamelsauce

  • 2 dl sødmælk

  • 1 spsk. mel

  • 1 spsk. smør

  • Lidt revet muskat

  • Salt og peber

Fremgangsmåde:

Hummerne koges i saltet vand i ca. 10 minutter, hvorefter de hurtigt køles af i isvand. Flæk hummerne og tag kødet fra hale og kløer ud (det er ikke helt tilberedt). Al indmad og eventuel rogn tages også ud (er der rogn kan disse gemmes til saucen). Fjern mavesækken der sidder lige bagved øjnene og kasser den. Gør skallerne rene og sæt dem til side.

Lav en bechamelsauce – smelt smørret i en gryde og pisk mel i. Lad det afbage. Hæld mælk ved til konsistensen er passende. Kog godt igennem og smag til med salt, peber og revet muskat. Sæt saucen til side.

Hak skalotteløg fint. Hummerkødet deles i mundrette stykker og sauteres roligt i smør i en sauterpande. Varmen må ikke blive for høj. Når der begynder at dufte godt af stegt hummer, tages kødet fra og holdes varmt. Tilsæt eventuelt lidt mere smør til panden og sauter skalotteløg til de falder sammen. Tilsæt hvidvin, fiskefond og finthakket persille. Lad det koge roligt ind, til der er 4-5 spiseskefulde væske tilbage. Tilsæt bechamelsaucen og bring saucen i kog. Smag til med lidt dijonsennep og salt og peber. Tilsæt revet gruyere og lad den smelte i saucen. Herefter skal saucen ikke koge mere. Kom hummerstykkerne i saucen og vend sammen. Fordel i de tomme skaller, drys med revet parmesan. Sæt hummerne ind under en varm grill til overfladen er gratineret.

Server med smørristet briochebrød, krydderurtesalat og den bedste Chardonnay du kan finde.

20. november 2024 - 11:21