GRAVAD LAKS
Til 4 personer
INGREDIENSER
-
500 g lakseside
-
40 g salt
-
50 g sukker
-
½ tsk. sort peber
-
1 knivspids stødt fennikelfrø
-
½ tsk. stødt koriander
-
4 spsk. tørret dild
-
1 håndfuld frisk dild
-
4 skiver landbrød
-
RÆVESAUCE:
-
1 dl god olivenolie
-
½ dl creme fraiche
-
1 spsk. æblecidereddike
-
2 spsk. brun farin
-
3 tsk. dijonsennep
-
5 stilke frisk dild
-
½ tsk. salt
-
Friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Gravad laks:
Salt, sukker, peber, fennikel og koriander blandes godt sammen i en morter. Bland derefter med den tørrede dild.
Trim eventuelle ben og tydeligt fedt fra laksen og læg laksesiden med skindsiden nedad på et fad, der passer i størrelsen. Drys krydderiblandingen godt over hele laksen og drys derefter med finthakket frisk dild. Dæk fadet grundigt med husholdningsfilm og stil det i køleskabet i 2-3 dage.
Rævesauce:
Pisk alle ingredienserne godt sammen og smag til med salt, peber, sennep eller farin.
Rist landbrødet let på en varm pande med lidt smør. Skær tynde skiver af den gravad laks og anret på brødet. Top med rævesauce og en lidt frisk dild.