HOVEDRET NYTÅR
Til 4 personer
INGREDIENSER
-
600-700 g pighvarfilet
-
Olie til stegning
-
1 bdt. aspargesbroccoli
-
200 g Wakame tang
-
1 bdt. gulerødder (i forskellige farver)
-
1 bdt. grønne asparges
-
Smør til sautering og stegning
-
2 dl. champagne
-
250 g smør
-
1 citron
-
50 g caviar
-
Salt og peber
-
Kørvel til pynt
Fremgangsmåde
Start med saucen – skær smørret i små tern. Lad champagnen koge ind til det halve og pisk så smørret i saucen. Den må ikke koge, så vil den skille. Lad den stå ved middel til svag varme på komfuret. Smag saucen til med citronsaft samt salt og peber.
På en pande med lidt vand og smør sauteres asparges samt aspargesbroccoli i 2 minutter. Gulerødderne skrælles og skæres i tynde strimler(brug en kartoffelskræller).De vendes med de varme grøntsager lige til sidst.
Rist pighvarren på en varm pande i lidt olie og en klat smør. Den skal kun have 2 minutter(afhængig af tykkelsen).Vend den om og krydr med salt og peber. Den er herefter klar til anretning. Den deles i fire stykker. Læg de sauterede grøntsager på tallerkenen. Ved siden af placeres pighvarren og saucen hældes på. Top retten med caviar, tang og kørvel.