Jul/nytår/påske

Jul/nytår/påske
JOMFRUHUMMER

JOMFRUHUMMER

INGREDIENSER

  • 12 jomfruhummer

  • 200 g smør

  • 2 lime

  • 1 lille knold ingefær

  • 3 spsk. soya

  • 1 grape

  • 2 kviste jernurt

Fremgangsmåde

Med en lille skarp saks klippes rygskjoldet op på jomfruhummerne, så kødet bliver siddende. Med en lille kniv fjernes tarmen fra kødet. Krydr jomfruhummerkødet med salt og peber og bag dem i ovnen ved 200°C i 8 minutter.

Skær skrællen af grapen og skær fileterne fri fra hinderne. Skær dem i små tern. Skræl ingefær og snit den i tynde strimler. Smelt smørret og lad det bruse op, så det bliver til brunet smør. Tag gryden væk fra varmen. Tilsæt ingefær, soya og friskrevet limeskal. Lad det trække nogle minutter og brug det som marinade til jomfruhummerne. Pynt med jernurt og grape.  

20. november 2024 - 11:12