Jul/nytår/påske

Jul/nytår/påske
JULESNAPS

JULESNAPS

INGREDIENSER

  • 1 vaniljestang

  • 1 usprøjtet appelsin

  • 2 kanelstænger

  • 10 hele nelliker

  • 3 stjerneanis

  • 5 kardemommekapsler

  • 50 cl Brøndum klar snaps

Fremgangsmåde


Flæk vaniljestangen. Skyl appelsinen og skær skallen af i tynde, brede bånd uden at få den hvide, lidt bitre hinde med. Læg vaniljestang, appelsinskal, kanelstænger, nelliker, stjerneanis og kardemommekapsler i et skoldet sylteglas og hæld snapsen over. Luk glasset til og lad snapsen trække i 2-4 dage.
Si krydderier og appelsinskal fra, når snapsen har fået den rette smag. Hæld snapsen på rene, skoldede flasker med låg.
Snapsen er drikkeklar efter yderligere 6 dage, men har kun godt af at stå endnu længere, gerne i et mørkt skab.

22. november 2024 - 12:08