Jul/nytår/påske

Jul/nytår/påske
KONGEKRABBE

KONGEKRABBE

INGREDIENSER

  • 4 arme fra kongekrabbe

  • ½ bdt. dild

  • 2 spsk. citronolie

  • 2 gulerødder

  • Hyldeblomsteddike

  • ½ frisésalat

  • ¼ bdt. kørvel

  • Dildolie (se opskrift side under saucer)

  • Salt og peber

Fremgangsmåde


I en stor gryde med saltet vand koges kongekrabbearmene i 8-10 minutter. Derefter afkøles de og klippes op. Kødet tages ud og vendes med friskhakket dild, citronolie samt salt og peber. Med en tyndskræller laves aflange bånd af gulerødderne. De lægges i hyldeblomsteddike i 10 minutter, så de rulles sammen til små ruller. Arranger en lille krydderurtesalat af frisésalat, kørvel og dild.

Af skallerne fra kongekrabben laves en dejlig bisque. Anret de saftige stykker af kongekrabbe i midten af en tallerken. Placer tre gulerodsruller omkring og top med krydderurtesalaten. Varm bisquen og skum den op med en stavblender.

Hæld lidt grøn dildolie omkring.

22. november 2024 - 13:56