KONGEKRABBE
INGREDIENSER
-
4 arme fra kongekrabbe
-
½ bdt. dild
-
2 spsk. citronolie
-
2 gulerødder
-
Hyldeblomsteddike
-
½ frisésalat
-
¼ bdt. kørvel
-
Dildolie (se opskrift side under saucer)
-
Salt og peber
Fremgangsmåde
I en stor gryde med saltet vand koges kongekrabbearmene i 8-10 minutter. Derefter afkøles de og klippes op. Kødet tages ud og vendes med friskhakket dild, citronolie samt salt og peber. Med en tyndskræller laves aflange bånd af gulerødderne. De lægges i hyldeblomsteddike i 10 minutter, så de rulles sammen til små ruller. Arranger en lille krydderurtesalat af frisésalat, kørvel og dild.
Af skallerne fra kongekrabben laves en dejlig bisque. Anret de saftige stykker af kongekrabbe i midten af en tallerken. Placer tre gulerodsruller omkring og top med krydderurtesalaten. Varm bisquen og skum den op med en stavblender.
Hæld lidt grøn dildolie omkring.