KONGEKRABBE
Til 4 personer
INGREDIENSER
-
600 g kongekrabbe (300 g rent kød)
-
3 l vand
-
6 spsk. salt
-
1 bdt. frisk dild
-
0,5 l. æblemost
-
DILD-MYNTE-VINAIGRETTE:
-
½ bdt. dild
-
½ bdt. mynte
-
1½ tsk. dijonsennep
-
1½ tsk. flormelis
-
3-4 spsk. olivenolie
-
SALAT:
-
100 g perlebyg
-
2 modne avokado
-
10 stængler salturt
-
2 lime
-
1 portion dild-mynte-vinaigrette
-
Salt
-
Peber fra kværn
-
Dild til pynt
Fremgangsmåde
KongekrabberVand, salt, dild og æblemost koges i 2 minutter. Herefter koges kongekrabbebenene i 8-10 minutter. Efter kogetiden lægges benene i isvand, så kogningen stopper og de bliver kolde og klar til servering.
Salat
Skyl perlebyg i koldt vand i en sigte og kog det ca. 10 minutter i letsaltet vand. Lad det trække 5 minutter og si derefter overskydende vand fra. Kom perlebyggen i en skål og lad det køle af.
Skær avokado i skiver og snit salturt. Vend perlebyggen med avokado, salturt og dild-mynte-vinaigretten og smag til med salt og friskkværnet peber.
Kom mundrette stykker af kongekrabbe og dild på toppen. Server sammen med skiver af lime.
Vinaigrette
Skyl og hak dild og mynte groft. Kom det i en blender sammen med de øvrige ingredienser. Kør til krydderurterne er findelt.