Jul/nytår/påske

Jul/nytår/påske
RØDBEDEGRAVAD HELLEFISK

RØDBEDEGRAVAD HELLEFISK

Til 4 personer

INGREDIENSER

  • 600 g hellefisk

  • 1 dl vodka

  • 1 dl havsalt

  • 2 dl sukker

  • 2 spsk. peberkorn

  • 1 bdt. frisk dild

  • 5 rødbeder

  • 100 g rugbrødknas

  • Peberrodscreme:

  • 100-150 g peberrod

  • 1-2 tsk. sukker

  • 2 tsk. sennep

  • 2 dl creme fraiche 38%

  • Salt og peber

Hellefisk:
Skræl og riv rødbederne groft. Knus peberkornene groft.
Skyl og tør dilden grundigt og hak den fint. Bland sukker,
salt og peber. Læg hellefisken i et fad og hæld halvdelen
af vodkaen over. Fordel halvdelen af saltblandingen samt
halvdelen af dilden på hellefisken, og derefter rødbede.
Fordel dernæst den sidste halvdel dild og saltblanding,
inden det resterende vodka hældes over. Pak fadet grundigt
og stramt ind i husholdningsfilm – den skal være helt tæt.
Stil fadet i køleskabet og fisken grave i 4 dage. Vend gerne
hellefisken to gange i døgnet – husk at lukke godt til igen.
Efter 4 dage fjernes film, saltblanding og rødbede. Skær
hellefisken i tynde skiver på skrå og anret den gravede fisk
på et fad eller som små portionsanretning. Top med frisk
dild og peberrodscreme.


Peberrodscreme:
Riv peberroden fint og rør den med sukker og sennep.
Lad den trække i 5-10 minutter og rør den med creme
fraiche. Smag til med salt og peber og evt. lidt citronsaft
eller eddike.

3. januar 2024 - 15:17