Jul/nytår/påske

Jul/nytår/påske
GRAVAD LAKS

GRAVAD LAKS

Til 4 personer

INGREDIENSER

  • 500 g lakseside

  • 40 g salt

  • 50 g sukker

  • ½ tsk. sort peber

  • 1 knivspids stødt fennikelfrø

  • ½ tsk. stødt koriander

  • 4 spsk. tørret dild

  • 1 håndfuld frisk dild

  • 4 skiver landbrød

  • Rævesauce:

  • 1 dl god olivenolie

  • ½ dl creme fraiche

  • 1 spsk. æblecidereddike

  • 2 spsk. brun farin

  • 3 tsk. dijonsennep

  • 5 stilke frisk dild

  • ½ tsk. salt

  • Friskkværnet peber

Gravad laks:
Salt, sukker, peber, fennikel og koriander blandes godt
sammen i en morter. Bland derefter med den tørrede dild.
Trim eventuelle ben og tydeligt fedt fra laksen og læg
laksesiden med skindsiden nedad på et fad, der passer i
størrelsen. Drys krydderiblandingen godt over hele laksen
og drys derefter med finthakket frisk dild. Dæk fadet
grundigt med husholdningsfilm og stil det i køleskabet i
2-3 dage.


Rævesauce:
Pisk alle ingredienserne godt sammen og smag til med
salt, peber, sennep eller farin.
Rist landbrødet let på en varm pande med lidt smør. Skær
tynde skiver af den gravad laks og anret på brødet. Top
med rævesauce og en lidt frisk dild.

3. januar 2024 - 15:17