Jul/nytår/påske

Jul/nytår/påske
LAKSEMOUSSE

LAKSEMOUSSE

Til 4 personer

INGREDIENSER

  • Laksemousse:

  • 125 g varmrøget laks

  • 1 spsk. mayonnaise

  • ½ dl creme fraiche 38%

  • ½ dl purløg

  • Saft og lidt skal af en økologisk citron

  • Salt

  • Friskkværnet peber

  • Evt. 2 blade husblas (hvis der ønskes en

  • fastere laksemousse)

  • Pynt:

  • 1 bdt. asparges

  • 100 g Koldtvandsrejer

  • Krydderurtedip:

  • En lille håndfuld purløg

  • En lille håndfuld estragon

  • En lille håndfuld salvie

  • 1 dl kvark eller fromage frais

  • 1 dl creme fraiche

  • Salt og peber

  • Saft fra ½ citron

Laksemousse:
Fjern skindet på laksen og del den i mindre stykker. Hak purløg fint.
Rør laks, mayonnaise og creme fraiche sammen med en gaffel til
moussen har en lækker cremet konsistens. Rør purløg i og smag til
med lidt citronsaft, citronskal, salt og peber.
Med husblas:
Kom husblassen op i en skål med koldt vand.
Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved.
Smelt den i en skål i vandbad eller i mikroovn.
Tilsæt derefter langsomt husblassen til laksemoussen
mens der røres konstant.
Moussen kommes i den ønskede form, som helst skal være smurt
med lidt smør eller dækket med film – så slipper den nemmere
formen, når den er blevet kold. Opbevar på køl til servering.
Servering:
Klargør aspargesene og blancher i kogende vand med lidt salt i
ca. 1-2 minutter. Afkøl hurtigt. Koldtvandsrejerne drænes i si.
Sørg for at de er godt afdryppede inden de bruges til pynt.
Server eventuelt med en lækker krydderurtedip til.

Krydderurtedip:
Hak krydderurterne fint. Rør kvark og
creme fraiche godt sammen. Tilsæt
krydderurterne og smag til med salt,
peber og citronsaft.

3. januar 2024 - 15:17