LAKSEMOUSSE
Til 4 personer
INGREDIENSER
-
Laksemousse:
-
125 g varmrøget laks
-
1 spsk. mayonnaise
-
½ dl creme fraiche 38%
-
½ dl purløg
-
Saft og lidt skal af en økologisk citron
-
Salt
-
Friskkværnet peber
-
Evt. 2 blade husblas (hvis der ønskes en
-
fastere laksemousse)
-
Pynt:
-
1 bdt. asparges
-
100 g Koldtvandsrejer
-
Krydderurtedip:
-
En lille håndfuld purløg
-
En lille håndfuld estragon
-
En lille håndfuld salvie
-
1 dl kvark eller fromage frais
-
1 dl creme fraiche
-
Salt og peber
-
Saft fra ½ citron
Laksemousse:
Fjern skindet på laksen og del den i mindre stykker. Hak purløg fint.
Rør laks, mayonnaise og creme fraiche sammen med en gaffel til
moussen har en lækker cremet konsistens. Rør purløg i og smag til
med lidt citronsaft, citronskal, salt og peber.
Med husblas:
Kom husblassen op i en skål med koldt vand.
Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved.
Smelt den i en skål i vandbad eller i mikroovn.
Tilsæt derefter langsomt husblassen til laksemoussen
mens der røres konstant.
Moussen kommes i den ønskede form, som helst skal være smurt
med lidt smør eller dækket med film – så slipper den nemmere
formen, når den er blevet kold. Opbevar på køl til servering.
Servering:
Klargør aspargesene og blancher i kogende vand med lidt salt i
ca. 1-2 minutter. Afkøl hurtigt. Koldtvandsrejerne drænes i si.
Sørg for at de er godt afdryppede inden de bruges til pynt.
Server eventuelt med en lækker krydderurtedip til.
Krydderurtedip:
Hak krydderurterne fint. Rør kvark og
creme fraiche godt sammen. Tilsæt
krydderurterne og smag til med salt,
peber og citronsaft.