Jul/nytår/påske

Jul/nytår/påske
HVIDLØGSGRATINERET HUMMER

HVIDLØGSGRATINERET HUMMER

Til 4 personer

INGREDIENSER

  • 2 hummere (ca. 1200 g – enten levende eller kogte)

  • GRATINERINGEN:

  • 2 citroner

  • 3 fed hvidløg

  • 250 g blødt smør

  • 75 g pankorasp

  • 2 tsk. dijonsennep

  • 1 bdt. bredbladet persille

  • 1 tsk. groft salt

  • Salt & peber

  • SALAT:

  • 1 fennikel

  • 1 blodappelsin

  • 2 spsk. sesam

  • En håndfuld rucola

  • Saften af ½ citron

  • Olivenolie

  • Salt og peber

Fremgangsmåde

 

Salaten
Fennikel snittes fint, blodappelsin skæres i mindre stykker og sesam ristes. Kom den fintsnittede fennikel, blodappelsin og rucola i en skål. Rør en dressing af citronsaft, olivenolie, salt og peber. Hæld den over salaten og drys med ristet sesam.

 

Hvidløgssmør
Skær hvidløget groft og knus det på et skærebræt med den brede side af en stor kniv. Drys groft salt på og mos videre med siden af kniven til det bliver en fin puré. Rør det sammen med smørret. Tilsæt derefter finthakket persille, dijonsennep, pankorasp, citronsaft samt lidt af den gule skal fra en citron.
Smag til med salt og peber.


Hummeren
En stor gryde med vand bringes i kog. Tilsæt salt og læg den ene hummer i det kogende vand med hovedet først. Læg låg
på gryden, og bring igen vandet i kog. Når vandet igen koger, gentages processen med den næste hummer. Hummerne skal nu koge i 4-6 minutter, afhængig af størrelsen. Herefter tages de op og lægges i en skål med iskoldt vand (koldt vand fra hanen blandet med isterninger). På den måde stopper kogningen og det risikeres ikke, at hummeren bliver trist og tør, men i stedet saftig og lækker.
Brug en skarp og solid kniv til at flække hummeren.
Start mellem nakke- og rygleddet og tryk kniven igennem hummeren på langs, så den deles i to. Vend kniven og tryk den igennem hovedet.
Hummeren er nu flækket i to halvdele. Rens dem og fjern tarmen, der sidder i hummerhalen.
Smør godt med hvidløgssmør på kødsiden. Gratiner i ovnen ved 225°C i 3-5 minutter til smørret lige netop er smeltet.
Server straks

3. januar 2024 - 15:17