Jul/nytår/påske

Jul/nytår/påske
ØSTERS

ØSTERS

Til 4 personer

INGREDIENSER

  • 16 friske østers

  • ½ agurk

  • ½ bdt. forårsløg

  • 1 skalotteløg

  • 2 lime

  • Salt og sort peber

  • 1 bk. rødbedespire

Riv agurken groft på et rivejern. Lad det stå kort, inden
det kommes i en sigte og saften presses ned i en skål.
Hak forårsløg samt skalotteløg fint og bland dem i
agurkesaften. Lad det stå på køl indtil servering.


Inden servering smages agurkesaften til med friskpresset
limesaft samt salt og peber. Vær lidt varsom med saltet,
da østers i sig selv også smager salt.


Åbn østerserne med en lille østerskniv lige inden servering
(få din fiskehandler til det hvis du ikke selv kan). De skal
dufte frisk af hav – ikke fisket. Hæld væden fra dem og
løsn dem i skallen med en lille kniv. Arranger skallerne på
tallerkener eller på et fad. Fordel lidt grøn salsa på hver
østers og drys med rødbedespirer.

3. januar 2024 - 15:17