HVIDLØGSGRATINERET KONGEKRABBE
Til 4 personer
INGREDIENSER
-
1,5 kg ben og klør fra kongekrabbe
-
2 fed hvidløg
-
1 usprøjtet citron
-
1 bdt. dild
-
100 g blødt smør
-
½ tsk. salt
-
1 tsk. cayennepeber
-
1 citron
-
.
-
CHILI MAYO:
-
1 helt æg
-
1½ dl solsikkeolie
-
1 tsk. dijonsennep
-
1 tsk. hvidvinseddike
-
½ tsk. chilipulver eller
-
knuste chiliflager
-
1 fed hvidløg
-
Salt
Skær benene op på langs og læg dem i
en bradepande med skærefladen opad.
Pres hvidløg, riv citronskallen fint og
hak halvdelen af dilden. Rør smørret
med hvidløg, dild, salt, cayennepeber,
citronskal og 2 tsk. citronsaft. Fordel
smørret over krabbebenene.
Gratiner ved 225°C i 10 minutter.
Pynt med citronbåde og dild.
Server sammen med hjemmerørt
chilimayo og et lækkert brød.
CHILIMAYO:
Hæld alle ingredienser i høj og slank
glasskål. Brug en stavblender – lad den
køre ca. 5 sekunder på bunden,
til mayonnaisen begynder at tykne.
Kør herefter stavblenderen op og ned,
til massen har en passende konsistens.
Smag til med salt, chili og evt. hvidløg.
Vær forsigtig med chilien og tilsæt kun
lidt ad gangen.