Jul/nytår/påske

Jul/nytår/påske
KONGEKRABBE

KONGEKRABBE

Til 4 personer

INGREDIENSER

  • 600 g kongekrabbe

  • (300 g rent kød)

  • 3 l vand

  • 6 spsk. salt

  • 1 bdt. frisk dild

  • 0,5 l. æblemost

  • .

  • DILD-MYNTE-

  • VINAIGRETTE:

  • ½ bdt. dild

  • ½ bdt. mynte

  • 1½ tsk. dijonsennep

  • 1½ tsk. flormelis

  • 3-4 spsk. olivenolie

  • .

  • SALAT:

  • 100 g perlebyg

  • 2 modne avokado

  • 10 stængler salturt

  • 2 lime

  • 1 portion dild-mynte-

  • vinaigrette

  • Salt

  • Peber fra kværn

  • Dild til pynt

KONGEKRABBER:
Vand, salt, dild og æblemost
koges i 2 minutter. Herefter
koges kongekrabbebenene
i 8-10 minutter. Efter
kogetiden lægges benene
i isvand, så kogningen
stopper og de bliver kolde
og klar til servering.


SALAT:
Skyl perlebyg i koldt vand
i en sigte og kog det ca. 10
minutter i letsaltet vand. Lad
det trække 5 minutter og si
derefter overskydende vand
fra. Kom perlebyggen i en
skål og lad det køle af.
Skær avokado i skiver
og snit salturt. Vend
perlebyggen med avokado,
salturt og dild-mynte-
vinaigretten og smag til med
salt og friskkværnet peber.
Kom mundrette stykker
af kongekrabbe og dild på
toppen. Server sammen med
skiver af lime.


VINAIGRETTE:
Skyl og hak dild og mynte
groft. Kom det i en blender
sammen med de øvrige
ingredienser. Kør til
krydderurterne er findelt.

3. januar 2024 - 15:17