Jul/nytår/påske

Jul/nytår/påske
CAVIAR

CAVIAR

Til 4 personer

INGREDIENSER

  • 50 g caviar

  • .

  • KAMMUSLINGETATAR

  • 4-6 store kammuslinger

  • 1 fennikel

  • 1 lime

  • 1 spsk. hvidvinseddike

  • 1 tsk. olivenolie

  • Salt

  • Peber

  • .

  • ÆRTEPURÉ

  • 150 g ærter

  • 1 spsk. olivenolie

  • 1 spsk. creme fraiche 38%

  • 1 spsk. citronsaf

ÆRTEPURÉ
Kog ærterne op i letsaltet vand. Sigt
vandet fra, men gem det til puréen.
Blend ærter med lidt af kogevandet til
en tæt puré. Tilsæt creme fraiche samt
olivenolie og blend igennem.
Smag til med salt og citronsaft.
Hvis puréen er for tæt, kan der tilsættes
lidt ekstra creme fraiche eller lidt mere
af kogevandet. Ærtepuréen skal derefter
på køl indtil servering. Tag den gerne
ud af køleskabet i god tid, så den ikke er
helt kold ved servering.


KAMMUSLINGETATAR
Kammuslingerne vendes på en
brandvarm pande med olie i ca. 10
sekunder. Herefter skal de køle af, inden
de hakkes i helt små fine tern.
Massen blandes med eddike og
olivenolie. Fennikel rives fint og vendes
derefter i muslingemassen sammen med
lidt limesaft. Det hele smages til med
salt og peber.
Tataren skal helst trække minimum 30
minutter i køleskab.


ANRETNING
Anret enten i en cylinderform eller
en tom kaviar dåse. Først anrettes
kammuslingtataren som bund hvorefter
ærtepuréen skal være mellemlag. Til
sidst toppes med kaviar.

3. januar 2024 - 15:17