RIMMET TORSK
Til 4 personer
INGREDIENSER
-
500 g torskefilet
-
1½ spsk. salt
-
1 spsk. sukker
-
4 dl fløde
-
Saften en citron
-
2 spsk. grov sennep
-
Salt og peber
-
RØDBEDEOLIE:
-
2 rødbeder
-
2 dl neutral olie
Fremgangsmåde
Sørg for at torsken har været frosset i mindst 24 timer. Tø den langsomt op i køleskabet natten over. Dup torsken tør og drys salt og sukker henover. Pak den stramt ind i husholdningsfilm og sæt den på køl i 12-24 timer. Skyl overskydende salt og sukker af med koldt vand. Dup torsken tør, og skær den i tynde skiver.
Sennepsflødesauce
En time før servering presses citronsaft i fløden, hvorefter den skal stå på køkkenbordet og syrne. Rør herefter sennep i og smag til med salt og peber.
Rødbedeolie
Kog rødbederne til de er helt møre.
Pil herefter skralden af og skær i tern. Inden de skæres i tern, laves et par bånd med en kartoffelskræller til pynt.
Blend rødbedetern og olie i en kraftig blender i 6-8 minutter. Sigt rødbedeolien og den er klar til brug.
Fordel sennepsfløden i bunden af 4 mindre skåle og kom de tynde skiver af torsk på. Top op med rødbedebånd og dryp rødbedeolie ned i sennepsflødesaucen, så de lægger sig som små perler.