Jul/nytår/påske

Jul/nytår/påske

RIMMET TORSK

Til 4 personer

INGREDIENSER

  • 500 g torskefilet

  • 1½ spsk. salt

  • 1 spsk. sukker

  • 4 dl fløde

  • Saften en citron

  • 2 spsk. grov sennep

  • Salt og peber

  • RØDBEDEOLIE:

  • 2 rødbeder

  • 2 dl neutral olie

Fremgangsmåde

 

Sørg for at torsken har været frosset i mindst 24 timer. Tø den langsomt op i køleskabet natten over. Dup torsken tør og drys salt og sukker henover. Pak den stramt ind i husholdningsfilm og sæt den på køl i 12-24 timer. Skyl overskydende salt og sukker af med koldt vand. Dup torsken tør, og skær den i tynde skiver.

 

Sennepsflødesauce

En time før servering presses citronsaft i fløden, hvorefter den skal stå på køkkenbordet og syrne. Rør herefter sennep i og smag til med salt og peber.

 

Rødbedeolie

Kog rødbederne til de er helt møre.
Pil herefter skralden af og skær i tern. Inden de skæres i tern, laves et par bånd med en kartoffelskræller til pynt.
Blend rødbedetern og olie i en kraftig blender i 6-8 minutter. Sigt rødbedeolien og den er klar til brug.
Fordel sennepsfløden i bunden af 4 mindre skåle og kom de tynde skiver af torsk på. Top op med rødbedebånd og dryp rødbedeolie ned i sennepsflødesaucen, så de lægger sig som små perler.

3. januar 2024 - 15:17