Jul/nytår/påske

Jul/nytår/påske

RIMMET TORSK

Til 4 personer

INGREDIENSER

  • 500 g torskefilet

  • 1½ spsk. salt

  • 1 spsk. sukker

  • 4 dl fløde

  • Saften en citron

  • 2 spsk. grov sennep

  • Salt og peber

  • .

  • RØDBEDEOLIE:

  • 2 rødbeder

  • 2 dl neutral olie

Sørg for at torsken har været frosset i
mindst 24 timer. Tø den langsomt op i
køleskabet natten over. Dup torsken tør
og drys salt og sukker henover. Pak den
stramt ind i husholdningsfilm og sæt den
på køl i 12-24 timer. Skyl overskydende salt
og sukker af med koldt vand. Dup torsken
tør, og skær den i tynde skiver.
SENNEPSFLØDESAUCE:
En time før servering presses citronsaft
i fløden, hvorefter den skal stå på
køkkenbordet og syrne. Rør herefter
sennep i og smag til med salt og peber.


RØDBEDEOLIE:
Kog rødbederne til de er helt møre.
Pil herefter skralden af og skær i tern.
Inden de skæres i tern, laves et par bånd
med en kartoffelskræller til pynt.
Blend rødbedetern og olie i en kraftig
blender i 6-8 minutter. Sigt rødbedeolien
og den er klar til brug.
Fordel sennepsfløden i bunden af 4 mindre
skåle og kom de tynde skiver af torsk
på. Top op med rødbedebånd og dryp
rødbedeolie ned i sennepsflødesaucen,
så de lægger sig som små perler

3. januar 2024 - 15:17