Jul/nytår/påske

Jul/nytår/påske
LAKSEMOUSSE

LAKSEMOUSSE

Til 4 personer

INGREDIENSER

  • LAKSEMOUSSE:

  • 125 g varmrøget laks

  • 1 spsk. mayonnaise

  • ½ dl creme fraiche 38%

  • ½ dl purløg

  • Saft og lidt skal af en økologisk citron

  • Salt

  • Friskkværnet peber

  • Evt. 2 blade husblas (hvis der ønskes en fastere laksemousse)

  • PYNT:

  • 1 bdt. asparges

  • 100 g Koldtvandsrejer

  • KRYDDERURTEDIP:

  • En lille håndfuld purløg

  • En lille håndfuld estragon

  • En lille håndfuld salvie

  • 1 dl kvark eller fromage frais

  • 1 dl creme fraiche

  • Salt og peber

  • Saft fra ½ citron

Fremgangsmåde

 

Laksemousse
Fjern skindet på laksen og del den i mindre stykker. Hak purløg fint.
Rør laks, mayonnaise og creme fraiche sammen med en gaffel til moussen har en lækker cremet konsistens. Rør purløg i og smag til med lidt citronsaft, citronskal, salt og peber.

 

Med husblas
Kom husblassen op i en skål med koldt vand.
Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved.
Smelt den i en skål i vandbad eller i mikroovn.
Tilsæt derefter langsomt husblassen til laksemoussen mens der røres konstant.
Moussen kommes i den ønskede form, som helst skal være smurt med lidt smør eller dækket med film – så slipper den nemmere formen, når den er blevet kold. Opbevar på køl til servering.

 

Servering
Klargør aspargesene og blancher i kogende vand med lidt salt i ca. 1-2 minutter. Afkøl hurtigt. Koldtvandsrejerne drænes i si.
Sørg for at de er godt afdryppede inden de bruges til pynt.
Server eventuelt med en lækker krydderurtedip til.

Krydderurtedip
Hak krydderurterne fint. Rør kvark og creme fraiche godt sammen. Tilsæt krydderurterne og smag til med salt, peber og citronsaft.

3. januar 2024 - 15:17