LAKSETAPAS MED DILD
INGREDIENSER
-
Franskbrød (uden kerner)
-
Smør
-
Gravad laks
-
Ørredrogn
-
Dilg
-
DILDDRESSING:
-
2 spsk. frisk dild
-
2 spsk. sød sennep
-
1 spsk. dijonsennep eller stærk sennep
-
evt. 2 spsk. hvidvinseddike
-
1 spsk. brun farin (kan erstattes med sukker)
-
1 spsk. sukker
-
1 1⁄2 dl olie
-
salt
-
peber
Fremgangsmåde
Skær nogle skiver franskbrød (uden kerner) og smør dem med smør. Del i mindre stykker og rist i ovnen til de er gyldne og sprøde. Anret skiver af gravad laks henover og læg en smule dilddressing ved. Pynt med ørredrogn og dild.
Lav din egen dilddressing (rævesauce)
2 spsk. frisk dild
2 spsk. sød sennep
1 spsk. dijonsennep eller stærk sennep
evt. 2 spsk. hvidvinseddike
1 spsk. brun farin (kan erstattes med sukker)
1 spsk. sukker
1 1⁄2 dl olie
salt
peber
Bland sød og stærk sennep med hvidvinseddike. Rør sukker og brun farin i. Tilsæt olie og rør godt. Smag til med salt og peber og bland til sidst hakket dild i.