Jul/nytår/påske

Jul/nytår/påske
LAKSETAPAS MED DILD

LAKSETAPAS MED DILD

INGREDIENSER

  • Franskbrød (uden kerner)

  • Smør

  • Gravad laks

  • Ørredrogn

  • Dilg

  • DILDDRESSING:

  • 2 spsk. frisk dild

  • 2 spsk. sød sennep

  • 1 spsk. dijonsennep eller stærk sennep

  • evt. 2 spsk. hvidvinseddike

  • 1 spsk. brun farin (kan erstattes med sukker)

  • 1 spsk. sukker

  • 1 1⁄2 dl olie

  • salt

  • peber

Fremgangsmåde

 

Skær nogle skiver franskbrød (uden kerner) og smør dem med smør. Del i mindre stykker og rist i ovnen til de er gyldne og sprøde. Anret skiver af gravad laks henover og læg en smule dilddressing ved. Pynt med ørredrogn og dild.

 

Lav din egen dilddressing (rævesauce)

2 spsk. frisk dild
2 spsk. sød sennep
1 spsk. dijonsennep eller stærk sennep

evt. 2 spsk. hvidvinseddike
1 spsk. brun farin (kan erstattes med sukker)
1 spsk. sukker
1 1⁄2 dl olie
salt
peber


Bland sød og stærk sennep med hvidvinseddike. Rør sukker og brun farin i. Tilsæt olie og rør godt. Smag til med salt og peber og bland til sidst hakket dild i.

22. november 2024 - 13:28