ØSTERS
Til 4 personer
INGREDIENSER
-
16 friske østers
-
½ agurk
-
½ bdt. forårsløg
-
1 skalotteløg
-
2 lime
-
Salt og sort peber
-
1 bk. rødbedespire
Fremgangsmåde
Riv agurken groft på et rivejern. Lad det stå kort, inden det kommes i en sigte og saften presses ned i en skål.
Hak forårsløg samt skalotteløg fint og bland dem i agurkesaften. Lad det stå på køl indtil servering.
Inden servering smages agurkesaften til med friskpresset limesaft samt salt og peber. Vær lidt varsom med saltet, da østers i sig selv også smager salt.
Åbn østerserne med en lille østerskniv lige inden servering (få din fiskehandler til det hvis du ikke selv kan). De skal dufte frisk af hav – ikke fisket. Hæld væden fra dem og løsn dem i skallen med en lille kniv. Arranger skallerne på tallerkener eller på et fad. Fordel lidt grøn salsa på hver østers og drys med rødbedespirer.