Jul/nytår/påske

Jul/nytår/påske
ØSTERS

ØSTERS

Til 4 personer

INGREDIENSER

  • 16 friske østers

  • ½ agurk

  • ½ bdt. forårsløg

  • 1 skalotteløg

  • 2 lime

  • Salt og sort peber

  • 1 bk. rødbedespire

Fremgangsmåde

 

Riv agurken groft på et rivejern. Lad det stå kort, inden det kommes i en sigte og saften presses ned i en skål.
Hak forårsløg samt skalotteløg fint og bland dem i agurkesaften. Lad det stå på køl indtil servering.


Inden servering smages agurkesaften til med friskpresset limesaft samt salt og peber. Vær lidt varsom med saltet, da østers i sig selv også smager salt.


Åbn østerserne med en lille østerskniv lige inden servering (få din fiskehandler til det hvis du ikke selv kan). De skal dufte frisk af hav – ikke fisket. Hæld væden fra dem og løsn dem i skallen med en lille kniv. Arranger skallerne på tallerkener eller på et fad. Fordel lidt grøn salsa på hver østers og drys med rødbedespirer.

3. januar 2024 - 15:17