RØDBEDEGRAVAD HELLEFISK
Til 4 personer
INGREDIENSER
-
600 g hellefisk
-
1 dl vodka
-
1 dl havsalt
-
2 dl sukker
-
2 spsk. peberkorn
-
1 bdt. frisk dild
-
5 rødbeder
-
100 g rugbrødknas
-
PEBERRODSCREME:
-
100-150 g peberrod
-
1-2 tsk. sukker
-
2 tsk. sennep
-
2 dl creme fraiche 38%
-
Salt og peber
Fremgangsmåde
Hellefisk
Skræl og riv rødbederne groft. Knus peberkornene groft.
Skyl og tør dilden grundigt og hak den fint. Bland sukker, salt og peber. Læg hellefisken i et fad og hæld halvdelen af vodkaen over. Fordel halvdelen af saltblandingen samt halvdelen af dilden på hellefisken, og derefter rødbede.
Fordel dernæst den sidste halvdel dild og saltblanding, inden det resterende vodka hældes over. Pak fadet grundigt og stramt ind i husholdningsfilm – den skal være helt tæt.
Stil fadet i køleskabet og fisken grave i 4 dage. Vend gerne hellefisken to gange i døgnet – husk at lukke godt til igen.
Efter 4 dage fjernes film, saltblanding og rødbede. Skær hellefisken i tynde skiver på skrå og anret den gravede fisk på et fad eller som små portionsanretning. Top med frisk dild og peberrodscreme.
Peberrodscreme
Riv peberroden fint og rør den med sukker og sennep.
Lad den trække i 5-10 minutter og rør den med creme fraiche. Smag til med salt og peber og evt. lidt citronsaft eller eddike.