RØDSPÆTTEFILET
Til 4 personer
INGREDIENSER
-
FISK:
-
4 rødspættefileter uden ben
-
2 æg
-
4 spsk. hvedemel
-
1 dl panko-rasp
-
1 dl almindelig rasp
-
Salt og peber
-
Smør og olie til stegning
-
TILBEHØR:
-
Remoulade
-
Lime
-
Brøndkarse/dild
-
Tomat
-
REMOULADE:
-
4 spsk. mayonnaise (gerne hjemmerørt)
-
2 spsk. creme fraiche 18%
-
1 spsk. hakkede kapers
-
1 spsk. revet løg
-
1 spsk. hakket æble
-
1 spsk. hakket cornichoner
-
1 spsk. hakket purløg
-
1 spsk. hakket persille
-
1 spsk. hakket gulerødder
-
1 spsk. hakket blomkål
-
1 spsk. hakket selleri
-
Friskkværnet peber
-
Sukker
-
Salt
-
Lidt citronsaft
-
Gurkemeje til at justere farven
Fremgangsmåde
Dup rødspættefileterne med et stykke køkkenrulle, og vend dem i mel. Dermed sikres en tør fiskefilet til stegningen, og den bliver mere sprød. Pisk ægget og vend fiskefileterne heri. Bland panko-rasp og almindelig rasp og vend fileterne heri. Sørg for de er helt dækket til – og kom gerne lidt rasp hen over fisken. Varm smør og olie på en pande – lad det bruse af.
Steg fiskefileterne 2-3 minutter på hver side ved medium varme.
Vend kun én gang, så paneringen ikke ødelægges. Pas på med at stege dem for længe, så bliver de nemlig tørre og kedelige.
Hjemmelavet remoulade
Rør alle ingredienser sammen og smag det til med salt, peber, sukker og citron. Juster med gurkemeje til farven er passende.
Lad gerne remouladen trække på køl i 30 minutter.
Ved servering pyntes fiskefileterne med lime, brøndkarse og tomat. Den hjemmelavede remoulade serveres sammen med.