STEGTE JULESILD
Til 4 personer
INGREDIENSER
-
700 g hele sildefileter
-
½ citron
-
2 spsk. grov sennep
-
1 tsk tørret dild
-
1 dl rugmel
-
Smør til stegning
-
Salt og peber
-
LAGEN
-
4 dl æblecidereddike
-
400 g sukker
-
1 dl æblemost
-
1 dl vand
-
5 hele nelliker
-
5 hele allehånde
-
8 peberkorn
-
1 løg
FREMGANGSMÅDE
Kom eddike, æblemost, sukker, vand, nelliker, allehånde og peberkorn i en gryde og kog det op til sukkeret smelter.
Tag gryden af varmen og lad lagen køle af til stuetemperatur. Klip rygfinnen af sildefileterne (eller bed din fiskehandler om at gøre det, hvis det ikke allerede er gjort). Rør fintrevet citronskal og sennep sammen. Smør det på indersiden af sildefileterne.
Drys med frisk dild og luk dem sammen. Bland rugmel med salt og peber og vend sildene i blandingen. Steg dem på begge sider på en pande i smør ved middelvarme til de er gyldenbrune.
Læg de stegte sild og løg skåret i tynde både i en passende størrelse beholder med låg. Hæld lagen over, læg låg på og stil på køl i minimum én dag og gerne længere før servering.
Steg nogle ekstra sild når du nu er i gang – brug dem direkte fra panden til aftensmad med stuvede kartofler eller persillesovs.
De stegte sild kan også fryses, så det er nemmere næste gang, der skal laves en gang stegte sild i eddike.