STEGTE SILD
Til 4 personer
INGREDIENSER
-
4 ferske sildefileter
-
2 dl rugmel
-
Salt
-
Peber
-
1 spsk. smør til stegning
-
LAGE:
-
5 dl eddike
-
150 g sukker
-
1 dl vand
-
3 laurbærblade
-
10 hele peberkorn
-
2 rødløg
-
KARRYSALAT:
-
5 spsk. creme fraiche
-
5 spsk. mayonnaise
-
1-2 stk. sennep
-
2-3 tsk. karry
-
1 nip sukker
-
5 cornichoner
-
2 hårdkogte æg
-
1 æble
-
1 spsk. friskhakket purløg eller dild (kan udelades)
-
Salt og peber
Fremgangsmåde
Sild:
Klip finnerne af sildefileterne, og fjern eventuelle ben. Skyl sildefileterne, og dup dem tørre. Vend fileterne i en blanding af rugmel, salt og peber, og lad dem hvile lidt, så paneringen kan få lov at sætte sig. Steg fileterne i smør på en varm pande i 3-4 minutter på hver side. Læg dem i et fad.
Lage:
Bring eddike, sukker, vand, laurbærblade og peberkorn i kog i en kasserolle, og lad lagen koge til sukkeret er opløst. Pil rødløgene og skær dem i tynde skiver.
Fordel løgskiverne oven på sildene i fadet. Hæld den varme eddikelage over. Lad sildene trække i lagen i mindst 30 minutter.
Karrysalat:
Æble skæres i små tern og æg samt cornichoner hakkes fint. Rør creme fraiche, mayonnaise, sennep og karry sammen og smag til med sukker, salt og peber.
Vend æbler, æg og cornichoner i. Lad karrysalaten trække på køl indtil servering.
Den kan opbevares i 3-4 dage på køl i en beholder med låg. Den er ikke fryseegnet.