STJERNESKUD
Til 4 personer
INGREDIENSER
-
4 skiver godt brød
-
DEN STEGTE
-
4 rødspættefileter (eller anden lignende fisk)
-
Rasp
-
Hvedemel
-
Æg
-
Salt og peber
-
Smør til stegning
-
DEN DAMPEDE
-
4 rødspættefileter
-
1 dl hvidvin
-
2 dl vand
-
Peberkorn
-
Citronsaft
-
TOPPING
-
4 skiver røget laks
-
150 g rejer
-
1 lille glas stenbiderrogn eller anden rogn
-
1 bundt grønne asparges
-
10-12 cherrytomater
-
Agurk
-
Krusbladet salat (ex. lollo bionda)
-
½ citron
-
Frisk dild
-
Dressing
-
1 dl creme fraiche 18 %
-
2 spsk. mayonnaise
-
Salt og peber
-
Paprika
FREMGANGSMÅDE
Rør ingredienserne til dressingen sammen i en skål og stil den på køl. Klargør de grønne asparges og damp dem let i en lille gryde med lidt vand i bunden. Når vandet koger, kommes de grønne asparges i. Lad dem stå et par minutter, hvorefter vandet hældes fra.
Rul fire rødspættefileter sammen og hæft lukningen med en tandstik. Hæld hvidvin, vand, lidt citronsaft og peberkorn i en gryde. Varm væden op til kogepunktet. Læg fiskerullerne i gryden, læg låget på og damp dem i cirka 1 minut. Tag fisken forsigtigt op og læg dem på en tallerken med køkkenrulle.
Pisk et æg sammen i en dyb tallerken. Bland hvedemel, salt og peber på en stor tallerken og fordel raspen på en anden tallerken.
Vend først fiskefileterne i melet, dernæst i æg og til sidst i rasp. Steg dem i godt med smør på en varm pande på begge sider indtil de er gyldne. Tag dem af panden og læg dem på en tallerken med lidt køkkenrulle.
Klargør ingredienserne til toppingen. Skær tomater i halve og rist brødet let. Ovenpå brødet lægges først et salatblad, dernæst den stegte fisk og herpå den dampede fisk, røget laks og rejer.
Læg et par asparges henover og pynt med lidt rogn, tomater, dild og en skive citron og agurk. Fordel til sidst lidt dressing over stjerneskuddet eller server dressingen ved siden af.