TUN I SESAMCRUST
INGREDIENSER
-
200 g tun
-
3 spsk. sesam
-
Skiver af briochebrød
-
En klat smør
-
2 avokado
-
1 citron
-
4 tsk. balsamico
-
Salt og peber
-
Spiselige blomster og jernurt til pynt
Fremgangsmåde
Skær tun stykket ud i firkantede bjælker. Steg dem ved høj varme på alle fire sider. Der skal kun blive en stegeskorpe – tunen skal være rå. Rul tunbjælkerne i sesamfrø og skær dem i 2 cm tykke skiver.
Skær briochebrødet ud i samme størrelse som tunen og steg dem gyldne og sprøde i smør på en varm pande. Skræl avokadoerne og fjern stenen. Blend avokadokødet med citronsaft og smag til med salt og peber. Hæld cremen i en sprøjtepose/frysepose.
Læg skiftevis tun og briochestykkerne så der næsten dannes et lille skakbræt. Ovenpå briochestykkerne lægges små dutter af avokadocremen. Pynt tallerknerne med små dutter af balsamico. Pynt med spiselige blomster og jernurt.