VARM RØGET LAKS
Til 4 personer
INGREDIENSER
-
4 stykker varmrøget laks á 120 g
-
1 kg jordskokker
-
½ kg kartofler
-
200 g smør
-
Skallen fra 1 økologisk citron
-
1 bdt. kørvel
-
Citronverbena til pynt (citronmelisse kan også bruges)
-
50 g ørredrog
Fremgangsmåde
Sørg for at have laksen stående ude fra køl i god tid, så den ikke er kold. Den er røget, så den bliver ikke dårlig af det. Forvarm ovnen til 210°C varmluft. Skræl kartoflerne og vask jordskokkerne grundigt. Del halvdelen af jordskokkerne på langs.
Vend dem med olie og salt og sæt dem i ovnen ca. 30 minutter eller til de er møre og gyldne.
Smelt smørret. Kog samtidig de resterende jordskokker og kartoflerne i usaltet vand til de er ”mose-møre”. Hæld vandet fra og lad dem dampe, så det overskydende vand fordamper. Mos dem og tilsæt det smeltede smør sammen med salt, peber, reven citronskal og hakket kørvel.
Pluk laksen. Anret det hele som på billedet og pynt med citronverbena og ørredrogn.