Jul/nytår/påske

Jul/nytår/påske
VARMRØGET LAKS FRA GRILLEN

VARMRØGET LAKS FRA GRILLEN

Til 4 personer

INGREDIENSER

  • 1 side fersk laks

  • 500 g creme fraiche 18%

  • 1 rødløg

  • ½ bdt. dild

  • 1 citron

  • ½ bdt. kørvel

  • 2 spsk. herbes de Provence

  • 500 g blandede salatblade

  • TILBEHØR

  • Smørstegt rugbrød

FREMGANGSMÅDE
Laksesiden krydres godt med herbes de Provence, salt, peber samt hakket dild og kørvel. Lad den trække lidt inden den skal på den varme grill.
Tænd op i grillen – når kullene er klar, sættes en alubakke med røgesmuld ned oven på kullene. Læg risten på og placer laksen over den direkte varme i 20 minutter.
Rør imens en lækker dressing af creme fraiche, citronsaft, hakket rødløg og krydderurter. Smag til med salt og peber.
Server laksen med ristet rugbrød, dressingen og salat.

22. november 2024 - 12:32