VARMRØGET LAKS FRA GRILLEN
Til 4 personer
INGREDIENSER
-
1 side fersk laks
-
500 g creme fraiche 18%
-
1 rødløg
-
½ bdt. dild
-
1 citron
-
½ bdt. kørvel
-
2 spsk. herbes de Provence
-
500 g blandede salatblade
-
TILBEHØR
-
Smørstegt rugbrød
FREMGANGSMÅDE
Laksesiden krydres godt med herbes de Provence, salt, peber samt hakket dild og kørvel. Lad den trække lidt inden den skal på den varme grill.
Tænd op i grillen – når kullene er klar, sættes en alubakke med røgesmuld ned oven på kullene. Læg risten på og placer laksen over den direkte varme i 20 minutter.
Rør imens en lækker dressing af creme fraiche, citronsaft, hakket rødløg og krydderurter. Smag til med salt og peber.
Server laksen med ristet rugbrød, dressingen og salat.