HAVTASKE PÅ GRILL

INGREDIENSER

  • 1 hel havtaskehale (bed din fiskehandler om at skære skindet af)

  • Olivenolie

  • 1 bdt. grønne asparges

  • 1 bdt. springløg

  • 1 kg nye, danske kartofler

  • 50 g friskbælgede ærter

  • 1 bakke jordbær

  • 1 bakke ribs

  • ½ bdt. dild

  • ¼ bdt. basilikum

  • 1 tsk. Piment d’espelette

FREMGANGSMÅDE
Klargør grøntsagerne. Skær jordbærrene i små tern og vend dem med ribs samt ærter. Smør havtaskehalen med lidt god olivenolie og læg den på en varm grill ved direkte varme. Vend den hyppigt. Et lille trick er at stikke en stegenål ind til benet på fisken. Lad den sidde der i 5 sekunder og tag den ud. Mærk efter på din læbe – når nålen begynder at blive lun, er det tid til at tage fisken af grillen. Kog de nye kartofler i en gryde med letsaltet vand. Asparges og springløg grilles over direkte varme og krydres efterfølgende med salt og peber. Anret den grillede havtaskehale på et fad med asparges og springløg. Fordel salsaen udover og drys med hakket dild og lidt piment d’espelette. Pynt med frisk basilikum. Hæld lidt god olivenolie udover retten.

3. januar 2024 - 15:17