GRILLET GULDBARS/DORADE

GRILLET GULDBARS/DORADE

Til 4 personer

INGREDIENSER

  • 4 guldbras

  • 2 spsk. olivenolie

  • 1 usprøjtet citron

  • Lidt friske krydderurter f.eks. salvie, oregano, rosmarin eller timian

  • Flagesalt

  • Friskkværnet sort peber

  • Salaten:

  • 300 g solmodne tomater

  • 1 agurk

  • 1 peberfrugt

  • 1 rødløg

  • 150 g fetaost

  • 1 håndfuld oliven

  • 3 spsk. olivenolie

  • 2 spsk. eddike f.eks. æbleeddike

  • 1 tsk. honning

  • 1 tsk. sennep

  • 1 lille bundt frisk oregano

  • 1 nip salt

Fisken
Rids skindet på fisken med en skarp kniv. Gnid
først fiskene med olivenolie og så med salt og
peber. Riv lidt citronskal henover – den må gerne
gnides ned i ridserne. Læg halve citronskiver og
krydderurter i skindridserne og læg fiskene på. en
varm grill. Grill 5-7 minutter på hver side.

 

Salaten
Halver tomaterne og kom dem i en stor skål. Halver
agurken på langs og skrab kernerne i midten ud med
en teske. Skær agurken i skiver og peberfrugt i
strimler. Snit rødløg tyndt. Kom alle grøntsagerne
i skålen sammen med oregano, feta i mindre brud
og oliven. Rør olie, eddike, honning, sennep og
salt sammen til en dressing. Vend den i salaten

 

3. januar 2024 - 15:17