Saucer
HOLLANDAISESAUCE

HOLLANDAISESAUCE

Til 4 personer

INGREDIENSER

  • 250 g smør

  • 3 æggeblommer (stuetemperatur)

  • Saften fra ½ citron

  • Salt og peber

Fremgangsmåde

 

Klar smørret ved at smelte det i en gryde, så vallen (det hvide) falder til bunds. Vallen må ikke bruges i saucen, da dette vil få den til at skille. Hold det klarede smør lunt.

 

Kom æggeblommer og citronsaft i en metalskål som sættes over et vandbad ved lav varme. Alternativt kan æggeblommer og citronsaft kommes direkte i en gryde, som sættes over ved lav varme på komfuret.

 

Pisk æggeblommer og citronsaft ved den lave varme indtil massen er lys og skummende. Det skal piskes rigtig godt og længe. Hæld dernæst den lune, klarede smør i, mens der piskes rigtig godt – først ganske lidt ad gangen, og derefter i en rolig strøm. Det er vigtigt, at smørret ikke er for varmt, for så kan saucen skille.

 

Pas på at hollandaisesaucen ikke kommer over 60 grader, da den derved skiller. Sker det, kan et trick være at piske et par skefulde iskoldt vand i.

 

Hold hollandaisesaucen lun indtil servering.

22. november 2024 - 13:17