BLÅMUSLINGER DAMPEDE
Til 4 personer
INGREDIENSER
-
2 kg blåmuslinger
-
2 skalotteløg
-
1 gulerod
-
1 persillerod
-
1 spsk. smør
-
2 dl hvidvin
-
1 g safran
-
2 dl piskefløde
-
Salt og peber
-
PYNT:
-
Friske krydderurter og spiselige blomster.
Fremgangsmåde
Muslingerne skrubbes og skylles. Skalotteløg, gulerod og persillerod hakkes fi nt og sauteres i smør.
Muslingernetilsættes,oghvidvinenhældes over. Herefter dampes muslingerne, til de har åbnet sig (hvis der er nogle, der ikke åbner sig, skal de kasseres).
Væden hældes fra i en gryde, og safran tilsættes væden. Reduceres til 2 dl. Fløden tilsættes og indkoges til ca. 3 dl. Smages til med salt og peber. Piskes kort med stavblender.
Anretning
Muslingerne anrettes i en stor, dyb tallerken.
Suppen hældes over, og der drysses med hakket persille.