Sommer
BLÅMUSLINGER DAMPEDE

BLÅMUSLINGER DAMPEDE

Til 4 personer

INGREDIENSER

  • 2 kg blåmuslinger

  • 2 skalotteløg

  • 1 gulerod

  • 1 persillerod

  • 1 spsk. smør

  • 2 dl hvidvin

  • 1 g safran

  • 2 dl piskefløde

  • Salt og peber

  • PYNT:

  • Friske krydderurter og spiselige blomster.

Fremgangsmåde


Muslingerne skrubbes og skylles. Skalotteløg, gulerod og persillerod hakkes fi nt og sauteres i smør.
Muslingernetilsættes,oghvidvinenhældes over. Herefter dampes muslingerne, til de har åbnet sig (hvis der er nogle, der ikke åbner sig, skal de kasseres).
Væden hældes fra i en gryde, og safran tilsættes væden. Reduceres til 2 dl. Fløden tilsættes og indkoges til ca. 3 dl. Smages til med salt og peber. Piskes kort med stavblender.

 

Anretning

Muslingerne anrettes i en stor, dyb tallerken.
Suppen hældes over, og der drysses med hakket persille.

2. januar 2025 - 10:59