CHEVICHE AF KULLER
Til 4 personer
INGREDIENSER
-
500 g kullerfilet (trimmet)
-
2 dl limesaft
-
1 rødløg
-
1 chili uden kerner
-
3 tomater uden kerner
-
2 avocadoer
-
1 bundt koriander
-
2-3 hele økologiske bananer hvor stilken kun lige er skåret af Olie til fritering
-
CREME AF PEBERFRUGT:
-
4 gule peberfrugter grillet møre (de må gerne være sorte på skindet)
-
1 cm ingefær
-
½ fed hvidløg
-
½ chili uden kerner
-
3-4 spsk. olivenolie
-
Salt
Fremgangsmåde
Bananchips
:
Olien varmes op til 160-180 grader. Skær tynde skiver af bananerne på den lange led (gerne på mandolinjern) og friter dem i olien. Når de er gyldne og sprøde, tages de op af olien og lægges til afdrypning på noget køkkenrulle. Lav lidt ad gangen så olien ikke falder for meget i temperatur, når bananerne kommes i.
Cremen
:
Hvidløg presses, ingefær rives og chili hakkes fint. Pil den brændte skræl af peberfrugterne og fri dem for kerner. Blend alle ingredienserne til cremen. Smag til med salt.
Ceviche
:
Skær fisken i 1,5 cm tern. Vend fiskestykkerne i limesaften og lad dem trække i ca. 10 minutter til de er blevet hvide. Skær rødløg, chili, tomater og avocado i små tern.
Hak koriander groft (gem lidt til pynt). Tag fisken op af limesaften og vend fisketernene sammen med de hakkede grøntsager. Vend cremen i.
Anret det hele sammen med bananchipsene som vist på billedet og pynt med koriander.