DORADE/GULDBARS
Til 4 personer
INGREDIENSER
-
1 stor guldbras
-
1 citron
-
2 spsk. rapsolie
-
2 spsk. finthakket timian
-
½ bundt persille
-
2 fed hvidløg
-
GRØNTSAGSFAD:
-
½ aubergine
-
½ squash
-
1 rødløg
-
1 fed hvidløg
-
½ dl oliven (uden sten)
-
1 dl olivenolie
-
2 kviste oregano eller timian
-
Salt og peber
-
100 g fetaost
-
1 dl granatæblekerner
Fremgangsmåde
Skær aubergine, squash og løg i skiver. Knus hvidløget.
Drys godt med salt på aubergineskiverne og lad dem ligge i 10 minutter. Skyl skiverne og dup dem godt. Læg aubergine, squash, rødløg, hvidløg og oliven i et ildfast fad.
Kom derefter olivenolie, finkhakkede urter, salt og peber ved. Grill grøntsagerne ved indirekte varme i 20-30 minutter til de er gyldne og møre. Inden servering smuldres feta og granatæblekerne udover.
Guldbrasen
Klargør fisken og dyp den med køkkenrulle. Klip eller skær finnerne af fisken (det har ikke indflydelse på smagen, men giver et pænere resultat). Fyld fiskens bug med persille, timian, citronskiver og knuste hvidløgsfed.
Pensl fisken med olie udenpå og krydr med rigeligt salt og peber. Grill fisken hel på en smurt grillrist i ca. 10 minutter på hver side.
Tip
Fisken kan også steges i ovnen ved 200°C varmluft i ca. 17-20 minutter. Skru derefter om på grill i 2-3 minutter for gyldent og sprødt skind.