Sommer

FISKEFRIKADELLER

Til 4 personer

INGREDIENSER

  • 1 rødløg

  • ½ squash

  • 600 g torske- eller sejfilet

  • 2 æg

  • 1 håndfuld frisk dild

  • 40 g hvedemel

  • 1 dl piskefløde

  • 1 spsk. smør til stegning

  • 1 spsk. olivenolie til stegning

  • Salt og friskkværnet sort peber

  • REMOULADE:

  • 2 spsk. mayonnaise

  • 1 dl creme fraiche 38%

  • 1 dl pickles

  • ½ tsk karry

  • Salt og friskkværnet peber

  • FRITTER:

  • 1 kg kartofler

  • 1 spsk. olivenolie

  • 1 tsk. flagesalt

  • 1 knivspids sød paprika

Fremgangsmåde


Til fiskefrikadellerne kommes løg og squash i en foodprocessor. Kør til det er finthakket. Tilsæt fisk, æg, fløde, dild, hvedemel, salt og peber. Kør kort til farsen er samlet og har den ønskede konsistens. Farsen kan også laves ved at hakke ingredienserne i en kødhakker og efterfølgende røre det godt sammen. Sæt fiskefarsen i køleskabet i en halv times tid, så den kan samle sig og trække smag. Steg fiskefrikadellerne i olie og smør på en pande ved middelvarme til de er gennemstegte, gyldne og sprøde på begge sider.

Til remouladen blandes alle ingredienser sammen. Smag til med salt og peber.

 

Skær kartoflerne i både og vend dem i olie, salt og paprika. Bag dem i en forvarmet ovn ved 200°C varmluft i 30-35 minutter til de er gyldne og sprøde. Vend et par gange undervejs.

 

Serveres med en lille krydderurtesalat med tomater samt friske citronbåde.

22. november 2024 - 13:09