FRISK PASTA
Til 4 personer
INGREDIENSER
-
2 kg blåmuslinger
-
2 dl fløde
-
2 dl tør hvidvin
-
½ tsk. salt
-
2 skalotteløg
-
4 spsk. olivenolie
-
1 dl hakket bredbladet persille
-
2 fed hvidløg
-
Salt og peber
-
400 g spaghetti eller linguini
-
250 g friske spinatblade
-
2 lime
Fremgangsmåde
Rengør blåmuslingerne under koldt vand. De muslinger, som ikke er lukkede, skal bankes let i bordet.
Hvis de ikke lukker sig, kasseres de.
Kog vinen op i en gryde og tilsæt salt. Kom dernæst muslingerne i. Kog muslingerne 5-6 minutter under tætsluttende låg.
Kasser de muslinger, der ikke har åbnet sig under tilberedningen.
Si kogelagen gennem en tætmasket si og gem det. Tag de fleste muslinger ud af skallerne – gem nogle i skaller til pynt.
Kog pastaen efter anvisning på pakken – der skal stadig være bid i den. Skyl spinaten grundigt, og kog den med de sidste 2 min. af pastaens kogetid.
Skær løg og hvidløg i små tern. Svits løgene i olivenolien i en gryde uden at det tager særlig farve. Tilsæt persille, hvidløg, kogelagen og fløde. Kog det sammen 3-4 minutter.
Afdryp pasta og spinat i en si. Vend pastaen i løgblandingen. Vend muslingerne i og anret i dybe tallerkner. Pynt med limebåde og muslinger i skalle