GRATINEREDE MUSLINGER
Til 4 personer
INGREDIENSER
-
2 kg blåmuslinger
-
100 g blødt hvidløgssmør
-
1 skalotteløg
-
1 håndfuld grofthakkede krydderurter (eksempelvis basilikum)
-
1 dl. hvidvin eller øl
-
1 håndfuld grofthakkede saltede nødder og/eller ristet rugbrød
-
1 spsk. pankorasp
-
1 citron
-
100 g Gammel Knas (eller anden tør krystal ost)
-
Basilikum til pynt
Fremgangsmåde
Rengør muslingerne under koldt vand. De muslinger, der ikke er lukkede, bankes let mod bordet.
Hvis de ikke lukker sig, skal de kasseres.
Damp muslingerne sammen med hvidvinen i 6-8 minutter.
Mens muslingerne damper, hakkes løget fint og blandes med det bløde smør, nødder, krydderurter og citronsaft.
Muslingerne placeres i et fad med små klatter smør henover og drysses med fintrevet ost og panko.
Bag muslingerne i en forvarmet ovn ved 175°C til osten er smeltet og blevet let gylden. Top muslingerne med basilikum. Server med et lækkert nybagt brød.