GRILLEDE JOMFRUHUMMERE
Til 4 personer
INGREDIENSER
-
1 kg jomfruhummere
-
2 spsk. olivenolie
-
½ bdt. dild
-
1 bdt. jernurt
-
Salt og friskkværnet sort peber
-
TILBEHØR:
-
Rustikt brød
-
50 g smør
-
2 citroner
-
URTESMØR:
-
2 spsk. smør
-
1 fed hvidløg
-
1 håndfuld bredbladet persille
-
1 citron
-
Salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Tænd grillen og sørg for at den er godt varm. Flæk hummerne på langs med en skarp kniv og fjern tarmen, der løber ned langs ryggen. Pensl kødsiden godt med olie og grill jomfruhummerne i 1-2 minutter med kødsiden ned. Vend dem rundt og giv dem yderligere 1-2 minutter på skalsiden. Anret på et fad med kødsiden op og fordel straks urtesmørret over – det smelter ned i det lækre hummerkød. Til sidst lægges frisk dild og jernurt over jomfruhummerne. Server med rustikt brød, smør og grillede halve citroner.
Urtesmør
Hak hvidløg, persille og citronskal til en fin gremolata. Smag til med salt og peber. Vend det med smør og lidt citronsaft. Rør godt sammen.