GRILLEDE JOMFRUHUMMERE
Til 2 personer
INGREDIENSER
-
JOMFRUHUMMERE:
-
4 store jomfruhummere
-
1 fed hvidløg
-
2 spsk. olivenolie
-
1 bundt kørvel
-
Salt og peber
-
HVIDE ASPARGES:
-
6-8 store hvide asparges
-
Saft og skal fra 2 økologiske citroner
-
3 spsk. olivenolie
-
4 kviste timian
-
100 g saltede cashewnødder
-
RAMSLØGSMAYO:
-
1 håndfuld ramsløg
-
3 dl rapsolie
-
3 pasteuriserede æggeblommer
-
½ dl æblecidereddike
-
2 tsk. salt
-
1 tsk. sukker
-
1 tsk. peber
-
½ dl skyr
-
½ citron
Fremgangsmåde
Jomfruhummere
Jomfruhummerne flækkes midt igennem – husk at fjerne den sorte tarm langs ryggen.
Læg dem med kødet opad. Hak hvidløget ned i en skål og bland med olie og finthakket kørvel. Krydr med lidt salt og peber. Pensl kødet med marinaden. Grill jomfruhummerne 1-2 minutter.
Læg evt. jomfruhummerne i et grillnet, så er de nemmere at styre på grillen eller over bålet.
Hvide asparges
Klargør de hvide asparges. Grill aspargesene forsigtigt på en varm grill i nogle minutter indtil de er gyldne og en anelse bløde. De må endelig ikke få for meget.
Lav en dressing af citronsaft og skal, olivenolie, timian og salt. Hak de saltede cashewnødder groft.
Anret de grillede asparges på et fad. Kom dressingen og de hakkede nødder over. Krydr med salt og peber
Ramsløgsmayo
Blend ramsløg med olie med en stavblender til olien er grøn. Pisk æggeblommerne stive med salt og sukker.
Tilsæt derefter eddike. Pisk indtil æggemassen er hvid.
Tilsæt den grønne olie under piskning, lidt ad gangen.
Smag til med peber, citronsaft og måske lidt mere salt.
Til sidst vendes skyren i.