GRILLET HUMMERSALAT
Til 4 personer
INGREDIENSER
-
1 hel hummer
-
DRESSING:
-
1 dl. creme fraiche 18%
-
1 dl. mayonnaise
-
½ -1 spsk. dijonsennep
-
1 lime
-
½ bdt. purløg
-
½ bdt. dild
-
½ bdt. kørvel (eller persille)
-
Salt og friskkværnet peber
-
TILBEHØR:
-
4 skiver ristet brød
-
Syltede rødløg
Fremgangsmåde
Rør en dressing af creme fraiche, mayonnaise, dijonsennep og limesaft. Krydderurterne hakkes fint og røres i. Smag til med salt og peber.
Flæk hummerne fra hoved til hale. Fjern den lille mavesæk og tarmstrengen – det gøres nemmest under rindende vand.
Dup hummeren tør med lidt køkkenrulle og læg den på en glohed grill med skallen nedad. Grill hummeren i 8-10 minutter.
Skær kødet fra hummeren i mundrette bidder. Bland det i dressingen eller server hver for sig. Server med ristet brød og pynt med syltede rødløg og friske krydderurter.